BPK PENABUR Jakarta

BPK PENABUR Jakarta is a part of an area that is growing rapidly. To date there are 62 schools, including national schools and international schools spread across 3 provinces in West Java (Bekasi and Jababeka city), DKI Jakarta and Banten (Tangerang).

As it always puts a high priority on quality education and excellence in faith, knowledge and services, BPK PENABUR has undergone rapid development. In the last five years BPK PENABUR Jakarta has grown reasonably fast, that is over twenty-five percent in terms of the number of schools and students. Such an achievement can as well as be seen in other aspects like teachers and employees.

Not only has BPK PENABUR Jakarta developed in quantity but it does as well in quality, for instance, development in the type of school services. In 2007 we opened our international schools in two of our major premises: Tanjung Duren and Kelapa Gading. In the same year, we opened Brilliant Class program at SMAK Gading Serpong. Bilingual schools from kindergarten to lower secondary levels as well as KBI (international-standard class) have also been built in some of our premises. When it comes to national and international “intelligence-based competitions”, it goes without saying that BPK PENABUR Jakarta is very famous for its students’ achievements in these two fields: science and mathematics. Many a time our students’ work has served for a hard fact in events such as science and mathematic Olympiads. Other subjects like arts, sports and applied technology such as robotics are of great interest too to our students. National and international buy essay achievements have been made and they are highly recognized.

BPK PENABUR Jakarta merupakan salah satu bagian dari BPK PENABUR yang berkembang pesat hingga saat ini memiliki 62 sekolah terdiri dari kelompok sekolah nasional dan internsional yang tersebar di 3 propinsi Jawa Barat (Bekasi dan Kota Jababeka), DKI Jakarta dan Banten (Tangerang).

Dengan senantiasa mengedepankan kualitas pendidikan dan keunggulan dalam iman, ilmu dan pelayanan, BPK PENABUR banyak mengalami perkembangan. Pada lima tahun terakhir ini, BPK PENABUR Jakarta telah berkembang pesat dengan jumlah sekolah dan jumlah siswa lebih dari 25%, demikian juga perkembangan jumlah guru dan karyawan.

Perkembangan BPK PENABUR Jakarta bukan hanya dari segi kuantitas tetapi juga dalam hal kualitas dan pengembangan jenis layanan sekolah. Pada tahun 2007 mulai dibuka sekolah Internasional di Tanjung Duren dan Kelapa Gading. Selain itu pada tahun yang sama telah dibuka program Brilliant Class di SMAK PENABUR Gading Serpong. BPK PENABUR Jakarta juga mengembangkan sekolah bilingual di TK, SD dan SMP serta program KBI (kelas unggulan). BPK PENABUR Jakarta dikenal dengan prestasi siswa yang sangat dominan di bidang olimpiade sains dan matematika baik tingkat nasional maupun internasional. Meski demikian, tidak kalah pula prestasi lain di bidang seni, olahraga, dan teknologi terapan seperti robotik.